Richard Turlington Architects Project - Haymaker Restaurant

Connecticut architects new restaurant is located within a retail center in Pleasant Valley NY.  The retail center applies a New England vernacular for the exterior façade facing the street.  The Owner of this project wanted to build off this by using a farm vernacular into the new, raw interior space.  Richard Turlington Architects created a simple “L” shaped floor plan for 80 patrons, using stained and curved plywood with exposed fasteners to create a modern interpretation of farming elements. 

 

The interior design of this fun restaurant had high ceilings and is curved to capture the 2 story windows and the overall feeling of high level light feels like a new barn space.  We incorporated wood flooring, brightly colored walls and suspended copper lanterns throughout the dining space.  The relationship between the straight surfaces defining the space and the brightly colored stained plywood forms create an energy of movement similar to the elements found inside a hay barn that was aligned with the Owner’s elevated country menu theme.